fredag 10 juli 2015

Läkarbesök och lite påfyllning

 Inte speciellt roligt att få järndropp, men hoppas det hjälper

I Måndags ( 6/7) åkte jag och maken ner till Sundsvall för att täffa en läkare, jag ville prata om min oro angående polypen, kommande förlossning o.s.v. De svaren jag fick av läkaren kan sättas som punkter:

  • Jag kommer inte få ett kejsarsnitt p.g.a. polypen utan jag kommer få genomgå en vanlig förlossning, om det händer något med den så kommer de pausa förlossningen och snitta mig akut. Jag tyckte att det då borde vara enklare med ett snitt direkt eftersom att jag kommer blöda så mycket om något händer med polypen (därför de inte vill operera bort den nu) men det bryr de sig inte om. Antar att det är lite av en kostnadsfråga.
  • Jag frågade om de kommer sätta igång mig tidigare, alternativt operera polypen när det är någon vecka kvar till bf och om det då kommer igång en förlossning så får det blir så - NEJ var svaret där också.
  • Mao kunde jag konstatera att jag är dömd att blöda resten av graviditeten dvs 19v om Pyret stannar kvar i magen till beräknat bf. Att detta sliter något så enormt på mitt psyke spelar ingen som helst roll. *Suck* Tänk er själv att blöda varje dag och ibland kommer det små flak av levrat blod och ibland bara droppar det, även om jag vet att polypen blöder så finns det alltid en oro inom mig att något är fel med barnet.

Kärleken i mitt liv med lite kaninungar

Under besöket passade jag även på att fråga om de hade fått svar på mina prover som jag lämnat på vårdcentralen (lite mer än 1,5v innan) eftersom barnmorskan ringde och bad om några extra (de hade inte lyckats pricka in alla på akuten när jag bad dem ta de som hon ville ha). Svaren hade kommit och hon konstaterade två saker:
  1. Mitt blodvärde var nu 93 och har gått från 106 den 22/4.
  2. Mina järndepåer låg på 5!
Läkaren var inte nöjd med dessa resultat och sa att det inte alls var bra för barnet att jag hade sådana värden och eftersom jag konstant blöder så är det inte direkt så att mina värden förbättras. Hon skulle genast boka in en tid för mig så att jag skulle få järndropp och sa att jag förmodligen kommer få det en gång i månaden, hon ville ha upp mitt blodvärde till runt 140 innan förlossningen och depåerna ville hon ha till 20.  I tisdags ringde de från sjukhuset och bad mig komma dit på onsdagen för att få i mig 250ml järn.

Jag fick även frågan om jag äter mina kalcium tabletter som jag ska, jag såg ut som ett stort frågetecken, det visade sig att jag fått ett recept i Maj på just detta och att jag skulle äta dessa två gånger om dagen fram till v28 och sedan öka, enda problemet är att de GLÖMT INFORMERA MIG OM DETTA! Jag är så fruktansvärt less och besviken på detta landsting, ingenting fungerar som det ska, man får ingen som helst information och jag har aldrig varit gravid innan så jag har inte koll på vad som gäller! Jag är även otroligt besviken och lever med en ständig oro, de sa på akuten att polypen ska kollas upp med jämna mellanrum och att jag kommer få ha extra kontroller o.s.v. under hela graviditeten för att se att den inte växer o.s.v. Jag åkte in på akuten i mitten av Maj och har inte kollat upp den en enda gång sen läkaren gjorde en biopsi på den, jag har inga kommande besök inplanerade för att titta på den och jag har inte lämnat några extra prover någonstans.

Denna graviditet har inte gett mig någon direkt glädje, missförstå mig rätt, jag är överlycklig över att ett mirakel flyttade in i min mage men med all oro runt polypen och allt annat så får jag ingen tid att njuta av att jag ska bli mamma, alla mina dagar består av oro, ångest och en massa frågetecken och läkarna gör ingenting för att lugna mig.

Vissa dagar är jag extremt förbannad på specialisten vi gick hos, hade han gjort rätt så hade jag inte haft denna polyp, hade han spolat mina äggledare och kollat upp livmodern (som de ska göra)  så hade han sett polypen och den hade plockats direkt istället för att få ramla ut ur livmodern och fästa sig på ett sådant hemskt ställe som den gjorde. Hade jag gjort IVF så hade insättningen av ägget blivit avbrutet för då hade de sett polypen och tagit bort den, den har förmodligen haft en väldigt stor del i mitt problem att få barn eftersom de kan försvåra för ägget att kunna fästa. Men specialisten var så snabb att konstatera att jag har pco-s men att jag för tillfället var symtomfri och då klassade en som oförklarligt barnlös och skickade iväg en förfrågan om IVF.

1 kommentar:

  1. Oj här har det hänt saker minsann!
    Förstår ditt resonemang helt, varför inte ge dig ett snitt direkt?
    Särskilt nu när du blöder hela tiden så är ju frågan om du kommer orka en förlossning och hur då kommer må efter!
    Att du ens orkar stå på benen med så lågt HB, så lågt hade jag efter förra förlossningen och då blev jag sängliggande i nästan två dagar...

    Att vara gravid är minsann inte alltid så kul som det målas upp ibland. Det är tufft och tungt och jobbigt.
    Vi väntar just nu nummer tre(har inte gått ut med det på sociala medier bara) Och kan säga att jag har inte njutit en sekund. Har haft fruktansvärt jobbigt med psyket denna gången och orken är lika med noll, vilket är en stor skillnad mot dom andra gångerna.
    Hoppas verkligen du får den hjälp du ska ha och att du kan hitta lite ork och glädje i allt!
    Annars får du fokusera på slutmålet och att det då kommer bli så mycket bättre med allt!
    Stort GRATTIS till er och lycka till med allt!

    SvaraRadera