tisdag 25 mars 2014

Besök hos Doktorn Del 1

Nu har vi avklarat det första besöket hos Specialisten här i Västernorrland, besöket gick relativt snabbt och smärtfritt, först pratade vi lite och jag fick berätta om min pco-s och studien jag varit med i. Sen blev det dags för ultraljud och allt såg bra ut, han kunde även se att jag kommer ha ägglossning om 2-3 dagar. Det kändes riktigt skönt att höra för alla de gånger jag gjort ägglossningstest så har det inte visat något och då har jag gjort så många dagar på raken att jag inte ska ha kunnat missa en ägglossning, testen har dock alltid varit negativa.

Vi fick boka in nya möten, den 2/4 ska jag åka ner på vårdcentralen och ta lite prover, de ska kolla upp hormonvärden också skulle de kolla äggreserver eller vad hon nu sa. Sen ska jag även kontakta henne nästa gång jag får mens och åka ner dit på provtagning någongång under dag 1-3. Sist men inte minst blev vi inbokade för ytterligare en träff den 23/4 då vi ska kolla på provsvaren och se vad vi behöver göra. Det kommer även bli en äggledarspolning som lät horribel, han sa bara att det är en barnkateter så den är minsann sååååå liten slangen, yeah right! Jag frågade honom om det om det blir aktuellt finns möjlighet för tablett-behandling istället för sprutor för att jag är sååå rädd för dem, då skrattade han och sa att de kommer bota mig för min sprutfobi!

Det kändes bra att prata med läkaren och han sa att om de inte hittar något "fel" så hamnar jag helt enkelt bland de andra 20% som lider av oförklarlig barnlöshet och då sätts man upp för IVF som de nu gör nere i Falun istället för i Umeå för där skötte de inte sitt jobb (enligt läkaren). IVF blir isf aktuellt efter 2år, men då hoppas jag verkligen att han menar 2år efter att man har börjat aktivt jobba för att få barn och inte 2år från idag för då är ju jag 36år.

Så nu gott folk, håll tummar och tår för att det kommer gå bra för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar