onsdag 2 april 2014

Dags för första provern att tas


Idag ska jag till vårdcentralen och ta de första proverna som kommer med utredningen som specialisten gör, jag fullkomligt hatar sprutor och bara tanken på dem får mig att vilja springa åt valfritt håll och varken stanna eller se mig om. Jag blir inte bara uppstressad av tanken på nålen / sjukhus etc utan orden sköterskan sa åker runt i huvudet hela tiden: "Du får absolut inte vara stressad när provet tas för då måste de göra om det", det är verkligen lättare sagt än gjort om man känner som jag gör inför vården och alla nålar.

Tack och lov kommer T med mig, jag får försöka fokusera på honom och bara titta på honom, men jag blir som radarstyrd när det kommer fram nålar och provrör, jag får ett tvång att jag måste titta på dem och då stiger pulsen självklart, jag känner mig nästan som ett litet barn men nålar skrämmer banne mig skiten ur mig. Man kan tycka att jag borde ha blivit van att ta blodprov, det var inte bara ett stick som jag fick ta under hela min resa inför gbp'n 2010, tyvärr kommer jag nog aldrig vänja mig.

Tänk om det bara hade varit detta prov som jag behöver fundera över och få fast i mitt huvud, men om min mens nu kommer som den brukar komma så blir det fler prover nästa vecka hos specialisten, iof borde den inte komma så som jag går och hetsar upp mig inför alla saker, den borde bli bra många dagar sen.

Nåjå, jag borde vara glad, det är iallafall inte en äggledarspolning eller äggplockning som ska ske idag och jag hoppas att jag aldrig, aldrig, aldrig, kommer komma till äggplockningen.

Snart dags att börja fundera på att gå till bilen, måste ändå vara där innan så att kroppen hinner lugna ner sig och helst ska jag tydligen ligga ner i 15minuter innan provet ska tas, tur att jag jobbade över 1h under helgen så att jag inte behöver känna mig stressad över att en kollega jobbar för mig på morgonen under tiden som jag är på sjukhuset.

Trevlig Onsdag på Er där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar