tisdag 24 januari 2012

Gott Recept!

Grekisk pytt-i-panna
  • 1,8kg potatis
  • Fläskfilé 2st
  • 1 Gul Paprika
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Gul Lök
  • 3-4 Tomater
  • 1 Burk fetaost
Skala potatisen och skär den i klyftor. Sätt sedan in dem i ugnen (i en långpanna) 220 grader, ca 15 minuter. Strö sedan över köttet, den strimlade paprikan, löken, tomaterna och fetaosten. Låt sedan vara i ugnen i ca 30 minuter.

Marinad:

  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk soja
  • 2-4 Vitlöksklyftor
Sås:
  • 4dl turkisk yoghurt / creme fraiche (vi använder turkisk yoghurt)
  • 2 Pressade vitlöksklyftor
  • Ca 0,5 Lime
  • 2tsk Italiens salladskrydda eller Gerkisk salladskrydda.
  • 4msk majonäs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar